Πρόωρη εκσπερμάτωση

Πρόωρη εκσπερμάτωση

Η σεξουαλική αυτή δυσλειτουργία επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής των ανδρών, όπως επίσης και τις σχέσεις στα ζευγάρια. Αποτελεί μια κατάσταση η οποία προκαλεί σημαντικό άγχος και αμηχανία στον άνδρα και μπορεί να είναι αιτία σημαντικών αναταράξεων στις σχέσεις με τη σύντροφο, επηρεάζοντας αρνητικά τις σεξουαλικές σχέσεις. Το 1956 ένας Βρετανός ουρολόγος, ο James Semans, περιέγραψε την τεχνική start-stop για την καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Στην συνέχεια, την δεκαετία του 1970 οι William Masters και Virginia Johnson υποστήριξαν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι αποτέλεσμα μαθημένης συμπεριφοράς και διαιωνίζεται καθώς προκαλεί σημαντικό άγχος επίδοσης. Ενισχύοντας την τεχνική του Semansπρότειναν την μέθοδο «squeeze» για την καθυστέρηση της.

Το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή ή/και θεραπεία συμπεριφοράς. Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συχνή διαταραχή των δυσλειτουργιών της εκσπερμάτισης και εμφανίζεται περίπου στο 1/3 των ανδρών. Λόγω της ταχείας απορρόφησης και κάθαρσης https://www.pharm24.gr/ χωρίς να συσσωρεύεται, καθίσταται ιδανικό για κατ΄ επίκλησιν χορήγηση. Επιπροσθέτως η χορήγηση αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 γίνεται μέρος της λύσης για την εν λόγω σεξουαλική δυσλειτουργία και αυτό επειδή ενίοτε η πρόωρη εκσπερμάτιση συνυπάρχει με στυτική δυσλειτουργία.

Για να επιτευχθεί η φυσιολογική στύση στον άνδρα είναι απαραίτητη η ανατομική ακεραιότητα των δομών του πέους και η ομαλή συνεργασία των νεύρων και των αγγείων του πέους. Η ΣΔ αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό https://ucenter.com.ua/page-4/ φαινόμενο που επηρεάζει τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία του ασθενούς. Η σεξοθεραπεία ζεύγους αποτελεί μια οριστική θεαματική θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%.

Επίσης είναι πολύ πιθανό το αναισθητικό συστατικό να μεταφερθεί στον/στη σύντροφο προκαλώντας μειωμένη απόλαυση και αδυναμία κορύφωσης/οργασμού. Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια πολύπλοκη κατάσταση και περιλαμβάνει μια σύνθετη αλληλεπίδραση ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων. Αναισθητικά, όπως η λιδοκαΐνη προκαλούν μούδιασμα στο πέος, αυξάνοντας τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι την αίσθηση της κορύφωσης και την εκσπερμάτιση. Εφαρμόστε αυτές τις κρέμες στη βάλανο περίπου 30 λεπτά πριν από την πράξη και έπειτα ξεπλύνετε περίπου 5 λεπτά πριν από το σεξ. Οουρολόγος – ανδρολόγοςείναι ο ειδικός στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθεί ο άνδρας με πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια σεξουαλική διαταραχή στην οποία η εκσπερμάτιση συμβαίνει σχεδόν πάντα πριν τη διείσδυση του πέους ή σε περίπου ένα με δύο λεπτά κολπικής διείσδυσης ή γενικά πριν ο ασθενής το επιθυμίσει. Κρίσιμα σημεία για τη διάγνωση της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι ότι το φαινόμενο πρέπει να συμβαίνει για τουλάχιστον έξι μήνες σε τακτική βάση και να προκαλεί ενόχληση, δυσφορία, προβλήματα ή αποφυγή σεξουαλικών σχέσεων. Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική http://ataman.in.ua/?p=6608 δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών, συγκεκριμένα απασχολεί 1 στους 5 άντρες. Στους άντρες που πάσχουν από πρόωρη, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης, διότι η εκσπερμάτιση προκύπτει γρήγορα και με ελάχιστο έλεγχο. Ουσιαστικά, η φάση της διέγερσης είναι πολύ σύντομη και διακρίνεται από φυσιολογική και γρήγορη επίτευξη στύσης, αλλά και από ταχεία εκσπερμάτιση και οργασμό, χωρίς να επιτρέπει στον άντρα να απολαύσει την ερωτική πράξη.

Διεθνές Ερωτηματολόγιο Συμπτωματολογίας Προστάτη IPSS

Εκτός από τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη διαταραχή όσο διαρκεί η θεραπεία, επιδιώκει τη συμβουλευτική, ψυχοθεραπευτική ενίσχυση του ζευγαριού με παράλληλο πρόγραμμα σεξουαλικών ασκήσεων και παιχνιδιών που έχει ως σκοπό του τον εγκεφαλικό έλεγχο. Ο άνδρας, μαθαίνει να κρατάει την εκσπερμάτισή του όσο χρόνο επιθυμεί ο ίδιος αλλά και η/ο σύντροφός του. Η πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία που χαρακτηρίζεται από βραχύ χρόνο ενδοκολπικής εκσπερμάτισης, ελλιπή έλεγχο επί της εκσπερμάτισης και αρνητικές συνέπειες (π.χ. άγχος ή προβλήματα). Η στόχευση των θεραπευτικών προσπαθειών στους νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή και ειδικότερα στο σεροτονινεργικό σύστημα, δίνει τα πλέον ελπιδοφόρα μηνύματα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων εκσπερμάτισης.

πρόωρη εκσπερμάτωση

Έρευνες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με την πρόωρη εκσπερμάτιση, καθώς η έλλειψη του αυξάνει ορισμένες μυϊκές συσπάσεις που συχνά οδηγούν σε οργασμό. Μελέτες έδειξαν ότι μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχουν επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα. Ένας ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση προβλημάτων, όπως η κατάθλιψη ή το άγχος, που μπορεί να συμβάλλουν στην πρόωρη εκσπερμάτωση. Στρεσογόνες καταστάσεις στις οποίες ο άνδρας μπορεί βιαζόταν να εκσπερματίσει λόγω του φόβου ότι θα προδοθεί.

Ποιές είναι οι αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτισης ΠΕ;

Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες μπορούν να μάθουν πώς να ελέγχουν την εκσπερμάτωση τους. Όπως κάποιος ελέγχει την ουροδόχο κύστη του έτσι μπορεί και μέσω άσκησης να ελέγξει την . Ένας άλλος μύθος για την πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ναρκωτικά και αλκοόλ για να αποτραπεί η πρόωρη εκσπερμάτωση. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ δεν μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Διάφορες ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» των μυών που εμπλέκονται στην εκσπερμάτιση, ώστε να βελτιωθεί ο έλεγχος του οργασμού. Σύμφωνα με έρευνα, άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση σημείωσαν βελτίωση ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων για 12 εβδομάδες. Ο ψευδάργυρος φαίνεται να σχετίζεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία και να παίζει ρόλο στην ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, σημειώθηκαν μειωμένες ποσότητες ψευδαργύρου στο σπερματικό υγρό ανδρών με στειρότητα.

  • Σε κάποια περιστατικά, η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να αποτελείται από απλά βήματα, όπως είναι η καθυστέρησης της εκσπερμάτισης μέσω του αυνανισμού μια, ή δύο ώρες πριν την σεξουαλική επαφή.
  • Οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 βελτιώνουν την στύση και αυξάνουν το απαιτούμενο επίπεδο διέγερσης για εκσπερμάτιση.
  • Πολλοί άνδρες, καταφεύγουν στον αυνανισμό πριν τη σεξουαλική πράξη ή απασχολούν τη σκέψη τους κατά τη διάρκεια του σεξ, με μη σεξουαλικές σκέψεις, προκειμένου να καθυστερήσουν στην εκσπερμάτωση.
  • Στην κλασσική περίπτωση πρωτοπαθούς πρόωρης εκσπερμάτισης ο ασθενής έχει το πρόβλημα από νεαρή ηλικία και από τις πρώτες σεξουαλικές επαφές.
  • Οι άντρες που ανησυχούν μήπως χάσουν τη στύση τους, ενίοτε αναπτύσσουν τη συνήθεια να εκβιάζουν την εκσπερμάτωση.

Αρνητικές προσωπικές συνέπειες, αγωνία, απογοήτευση, αποφυγή σεξουαλικής δραστηριότητας. Μια συζήτηση με κάποιον ειδικό, βοηθά στην αναζήτηση της αιτίας και την αντιμετώπιση του προβλήματος με την πληθώρα των θεραπευτικών επιλογών και τεχνικών που υπάρχουν. Η σωστή αιτιολογική διάγνωση είναι πολύ σημαντική γιατί θα βοηθήσει σημαντικά στην επιλογή του καλύτερου φαρμάκου https://www.pharmafresh.gr/ για κάθε ασθενή. Πλουμίδης διαθέτει στο ιατρείο του αρτιότατες υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την πλέον ολοκληρωμένη παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών του μετά από κάθε θεραπεία. Πλουμίδης διαθέτει τεράστια εμπειρία και μεγάλη εξειδίκευση στις πλέον σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης πάσης φύσεως προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος.

Ωστόσο η κλινική εμπειρία και οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η βελτίωση που επιτυγχάνεται με αυτές τις μεθόδους δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χρήση τοπικών αναισθητικών σε μορφή κρέμας ή προφυλακτικού είναι από τις πιο παλιές τεχνικές για να αυξηθεί ο χρόνος ως την εκσπερμάτιση μέσω της μείωσης της αισθητικότητας του πέους. https://eumeds.gr/ Πιθανά προβλήματα είνα ο ερεθισμός του δέρματος και η στυτική δυσλειτουργία λόγω υπερδοσολογίας και η πιθανή μεταφορά αναισθητικού στη γυναίκα. Η σύσταση είναι για χρήση μισή ώρα πριν την επαφή και καθαρισμό του πέους πριν την επαφή. Ο συνδυασμός λιδοκαϊνης – πριλοκαϊνης είναι αποτελεσματικός τόσο σε μορφή κρέμας όσο και σε μορφή σπρέυ .

Μπορεί να βοηθηθεί ένας άντρας με πρόωρη εκσπερμάτιση;

Από την ώρα που γίνεται η διάγνωση της πρόωρης εκσπερμάτισης υπάρχουν διάφορα σκευάσματα που λαμβάνονται από το στόμα και δίνονται με ιατρική συνταγή και τα οποία χρησιμοποιούνται με επιτυχία. Δοκιμάστε και οι δύο να χρησιμοποιήσετε ταντρικές τεχνικές στο σεξ, ακόμη και όταν ο άνδρας πλησιάζει το “σημείο χωρίς επιστροφή”. Όταν πλησιάζει αυτό το σημείο, θα πρέπει να σταματήσει η διέγερση (δηλαδή, να τραβηχτεί προς τα έξω). Θα πρέπει στη συνέχεια να ανασυντάξετε την αναπνοή σας και να συνεχίσετε πάλι κανονικά. Δοκιμάστε κατά τον αυνανισμό, να φέρετε τον εαυτό σας κοντά στην εκσπερμάτιση, αλλά να διακόψετε την πράξη λίγα δευτερόλεπτα προτού ολοκληρώσετε.

Παράλληλα υπάρχουν και ατομικές, ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, υποστηρικτικού τύπου που απαιτούν όμως θεραπεία μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και βαθύτερης ψυχοσυναισθηματικής προσέγγισης. Αρνητικές επιπτώσεις και συναισθήματα σε προσωπικό επίπεδο, όπως αγωνία, απογοήτευση και/ή αποφυγή σεξουαλικής και συναισθηματικής επαφής. Νοιώθει ανησυχία, δυσφορία και απογοήτευση, και ως αποτέλεσμα τείνει να αποφεύγει την σεξουαλική πράξη.

πρόωρη εκσπερμάτωση

Αποτελεί μάλλον νευροβιολογικό πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, που ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η χρήση φαρμάκων αποφορτίζει τόσο τον άνδρα όσο και την/τον σύντροφο του, επιβραβεύει χρονικά τον σεξουαλικό τους κύκλο, τους κάνει να νιώθουν καλά, με αποτέλεσμα να επιθυμούν και την επόμενη σεξουαλική τους επαφή. Χωρίς να υπάρχουν ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα που να απευθύνονται στη διαταραχή της πρόωρης εκσπερμάτισης, αυτά που δείχνουν να την αντιμετωπίζουν, είναι τα αντικαταθλιπτικά παλαιού και νέου τύπου (ντοπαμινικά και σεροτονεργικά) καθώς και η θεοριδαζίδη.

Σε γενικές γραμμές ο μέσος χρόνος κολπικής επαφής είναι τα 8 λεπτά ενώ το 50% των ανδρών έχει τελειώσει σε περίπου 5 λεπτά. Η πρόωρη εκσπερμάτιση (εκσπερμάτωση) είναι μια ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία συνίσταται σε εκσπερμάτιση πριν https://www.upharm.gr/ την κολπική διείσδυση ή σε διάστημα ενός λεπτού από την κολπική διείσδυση. Πρόκειται για εκσπερμάτιση με ελάχιστο γενετήσιο ερεθισμό, γρηγορότερα από τον επιθυμητό χρόνο, επί της οποίας ο ασθενής έχει ελάχιστο ή καθόλου εκούσιο έλεγχο.

Θυμηθείτε, κάθε τεχνική απαιτεί υπομονή και πολλή… εξάσκηση για να δώσει αποτελέσματα. Η πρόωρη εκπσπερμάτισηείναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους άντρες, όσο και τις γυναίκες και κατ’ επέκταση την δυναμική του ίδιου του ζευγαριού. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στους νέους άντρες (ηλικίας κάτω των 40 ετών). Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτισης, αλλά δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία.

Ποιές είναι οι αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης

Η πρόωρη εκσπερμάτωση αποτελεί το συνηθέστερο πρόβλημα σεξουαλικής δυσλειτουργίας μεταξύ των αντρών. Εκτιμάται, ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε άντρες εμφανίζει κάποια στιγμή στη ζωή του πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης, ενώ κάποιες στατιστικές ανεβάζουν το ποσοστό στο 30% – 40% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού. Αντί της τεχνικής «διακοπής-έναρξης», η οποία μπορεί να αποβεί ελάχιστα ικανοποιητική για τη σύντροφο, σήμερα οι άντρες μαθαίνουν να μετριάζουν και να μειώνουν το επίπεδο διέγερσης εκτελώντας αργές, αισθησιακές κινήσεις ενώ ανασαίνουν βαθιά και αργά. Οι τεχνικές ελέγχου της αναπνοής τέλος, φαίνεται πως επιδρούν χαλαρωτικά και έχουν αποτελέσματα. Δευτεροπαθής (αναφερόμενη και ως «επίκτητη») – εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ μέχρι τότε είχε έλεγχο της εκσπερμάτισης ή αυτή γινόταν σε χρόνο που θεωρούσε επαρκή για να απολαμβάνει τη σεξουαλική πράξη. Πρέπει να εκτιμά τον IELT , τον έλεγχο της εκσπερμάτισης και το βαθμό ενόχλησης που προκαλείται από την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Η χρήση διπλού προφυλακτικού ή προφυλακτικού με αναισθητική ουσία (τα αποκαλούμενα προφυλακτικά επιβράδυνσης), δημιουργούν μία ελαφριά αίσθηση μουδιάσματος αλλά βοηθούν για μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, ενδέχεται και να επιδεινώσουν το πρόβλημα, καθώς μειώνουν τις σεξουαλικές αισθήσεις οι οποίες όμως πρέπει να ελεγχθούν για να βελτιωθεί η πάθηση. Η εκσπερμάτιση είναι η έκκριση του σπέρματος από την ανδρική αναπαραγωγική οδό, και συνήθως συνοδεύεται από οργασμό.

Ένας SSRI βραχείας διάρκειας, η δαποξετίνη, έχει πάρει έγκριση ως φάρμακο για την πρόωρη εκπερμάτιση. Το φάρμακο αυτό δεν είναι θεραπευτικό αλλά πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε σεξουαλική επαφή με συνέπεια το υψηλό κόστος προς το παρόν. Μια άλλη κατηγορία φαρμάκων που μπορεί να αυξήνουν το χρόνο ως την εκσπερμάτιση είναι τα α-blockers που χορηγούνται για την υπερπλασία προστάτη. Τα νεώτερα και ουροεκλεκτικά α-blockers όπως η ταμσουλοσίνη και η σιλοδοσίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Καθυστέρηση της εκσπερμάτισης μπορεί να προκαλέσουν και οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης που χρησιμοποιούνται για τη στυτική δυσλειτουργία.Η βαρδεναφίλη φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό από αυτή την κατηγορία φαρμάκων. Η χρήση αναστολέων της φωσφοδιεστεράσης συνιστάται ιδίως στην περίπτωση αντρών με στυτική δυσλειτουργία και επίκτητη πρόωρη εκσπερμάτωση.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X
0
YOUR CART
  • No products in the cart.